Automatyka na lata: automatyka i napedy do bram.
Polecamy EMSTAL - hurtownia, która zaopatrzy cie w Stalowe elementy kute oraz w Akcesoria do bram. Jesli interesuje Cie energia odnawialna, sprawdz strone: energia wiatrowa z turbin wiatrowych   Warsztat slusarski: ogrodzenia kute.
Odwiedz koniecznie nasza partnerska witryne omawiajaca swiadomy sen! Darmowy poradnik walki ze stresem: Jak pokonać stres? Zapisz się na kurs.
przedszkole niepubliczne warszawa
Reklamy
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 6 wrz 2010, o 15:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Otherkins 
Autor Wiadomość
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Post Otherkins
Otherkiny według popularnej definicji to istoty inne, niż ludzie, które wcieliły się w ludzkie ciało. Mają tyleż samo przeciwników, co zwolenników, ale czy istnieją?
Po pierwsze, trzeba by zacząć od tego, że wampiry nie są otherkinami i nie mają z nimi nic wspólnego. Drugą rzeczą jest to, że ludzie podający się za otherkiny niczym się od nas nie różnią ani pod względem fizycznym, ani pod względem astralnym. W takim razie otherkiny nie istnieją? Nic bardziej mylnego, ponieważ różnica nie musi tkwić dosłownie w tym, że ktoś należy do innej rasy, niż ludzka w tych dwóch czynnikach, ale przede wszystkim ona tkwi w psychice, w sferze mentalnej. Na pewno nie ma dosłownie innych ras w ciałach ludzi (nawet wampir to jedynie tak jakby astralna mutacja człowieka), ale można użyć tej nazwy w celu określenia psychiki danej osoby np. ktoś, kto kocha naturę itp. będzie elfem. Nie ma w tym nic dziwnego, jeżeli by tak na to patrzeć. Często mówi się o kimś, że jest np. białym murzynem, ponieważ posiada osobowość i wyczucie rytmu występujące głównie w murzynów. Tutaj także występuje podobne zjawisko. Na pewno otherkin jako taki nie istnieje jeżeli by jako otherkina traktować coś z całkowicie innym ciałem astralnym itp. (wiele razy ofiarą mego wampiryzmu padł otherkin i energia każdego z nich byłą taka sama jak ludzka, aura też była ludzka, a nawet reakcja na atak była taka sama), to otherkiny nie istnieją. Jednak jeżeli patrzymy na to bardziej otwarcie ze sporym uwzględnieniem sfery mentalnej, otherkiny są wśród nas.
Częstym tematem poruszanym przy otherkinach są ich moce i zdolności dla nich unikatowe. Otherkiny nie posiadają żadnych nadludzkich zdolności, bo to ludzie. Jedyne, co ich wyróżnia, to ich wiara (minus 3 otherkinów spotykanych w internecie, bo to jedynie pozerzy delektujący się tym, że sobie wmówili i innym, iż są czymś innym niż człowiek), ponieważ ta potrafi być tak mocna i niezachwiana w to, czym są, że potrafią czynić iście np. smocze wyczyny (jeżeli ktoś jest otherkinem smokiem).
Na zakończenie dodam jeszcze, że pozerzy podszywający się pod otherkiny nie staną się nimi dzięki samemu deklarowaniu bycia otherkinem, a jedynie w ten sposób udowodnią swą niedojrzałość i posiadanie wielu kompleksów. Zazwyczaj spotykamy trzy gatunki pozerów okultystycznych. Pierwszy to typowy pseudo mag z kompleksem niższości. Żyje w świecie fantazji i widzi, że inni są od niego lepsi, ale nie dopuszcza do siebie tego, że to jego wina i gdyby zaczął się interesować światem na zewnątrz to i on by coś zdziałał. Więc łapie się za magię i zaczyna wmawiać innym w internecie jaki to on jest potężny, niezłomny i nieśmiertelny (zresztą jeden z nich jest najlepszy i łatwo go rozpoznać, bo obnosi się z tym, że jest "satanistą" i "arcymagiem", a piszę to, bo jakbyście go spotkali to olejcie gościa, bo nie dość, że ma spore kłopoty z psychiką to jeszcze potrafi wkurzyć bardzo). Z kolejnego rodzaju wyłamują się dwa typy pseudo okultystów. Wspólne mają zachowanie pewne, a mianowicie stwierdzenie "ja jestem inny i nie pasuję do tego świata" (rzekłbym, że dla nich najlepsze będzie wziąć się w garść i zacząć pasować do tego świata). I teraz mamy podział na dwa typy. Jeden to pseudo otherkin i tego mamy sporo w sieci, a drugi to pseudo wampir. Do pseudo wampirów zalicza się wszystkich pijących krew, "mrocznych i okrutnych" władców mroku. Ten trzeci typ ostatnio występuje najliczniej np. większość społeczności wampirów (akurat tutaj nie muszę wymieniać, bo tych akurat sami znajdziecie, ale i tak najlepsi są młodociani fani wampira maskarady i picia krwi, mam nadzieję, że wiecie o kogo mi chodziło). To chyba wszystko na temat otherkinów i pozerów, co mogłem powiedzieć.

artykuł zaczerpnięty z: http://strefa51.webd.pl/

No ja bym dodał, że to nieprawda, żę otherkiny nie mają żadnych mocy.
Kilka przykładów:
1. Praktycznie od urodzenia widzą astralnie i wyczuwają czego ludzie muszą się uczyć.
2. Są bardziej rozwinięte intelektualnie i duchowo od przeciętnych ludziach z IQ 90... (to ma związek z tym, ze szybciej się uczą itp).
3. Mogą mieć nadprzeciętne właściwości fizyczne, np. dragonkin: gdyby podciął sobie żyły nie umarłby bo krew przestałaby płynąć w jego żyłach. Nie wykrwawiłby się. Rana szybko zagoiłaby się i mógłby normalnie funkcjonować. (takich przykładów jest więcej. Opisałem jeden).
4. Ich ciała astralne wyglądają inaczej.
5. Otherkiny mają często wizje i wspomnienia poprzednich wcieleń (oczywiście zdarzają się ludzie o podobnych umiejętnościach).

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez Baton, łącznie edytowano 1 raz

12 gru 2006, o 22:13
Zobacz profil Wyślij e-mail

Odpowiedz z cytatem
Baton jak możesz to napisz jeszcze bardziej szczegółowo. Aktualnie mam taki etap, że chciałbym się o tym jak najwięcej dowiedzieć, i zweryfikować z tym co wiem.

EDIT: Oto co znalazłem:
Otherkinów charakteryzuje nietypowy sposób myślenia, czasem halucynacje (zwane też przez nich samych wizjami), nadwrażliwość w sferze duchowej, często - wewnętrzny niepokój. Niemal identyczne objawy miewają też ludzie cierpiący na schizofrenię, pograniczne zaburzenia osobowości lub nerwicę.

U otherkinów można zaobserwować m.in.:
-napady skrajnych emocji (np. częste wybuchy śmiechu, paniki, histerii)
-szukanie odosobnienia
-zaniedbywanie podstawowych czynności społecznych, a niekiedy i życiowych
-tracenie kontaktu z rzeczywistością
-poczucie inności, obcości, odrzucenia
-poczucie wyższości nad innymi ludźmi
-poczucie "jakby się było nie z tego świata"
-halucynacje
-urojenia
-nietypowe, często aspołeczne, zachowania
-trudność w komunikacji
-nienawiść do ludzi
-paranoje, tworzenie teorii spisku

Mimo tych cech (czasami występują wszystkie, a czasami jedynie ich część) nie wykazano dotąd dostatecznie, że jest to jakiekolwiek ze sklasyfikowanych zaburzeń umysłowych. Halucynacje i urojenia bywają przez niektórych otherkinów symulowane.

Otherkini najczęściej kierują się którymś z poniższych systemów wierzeń na temat tego czym są:

1. Otherkin to dusza pochodząca "nie z tego świata", uwięziona w ciele człowieka, która zapomniała o swoim pochodzeniu. W czasie Przebudzenia (inaczej Wezwania do Życia) przypomina jej się powołanie do oświecenia ludzkości realizowane najczęściej poprzez rozwój duchowy (medytacja, tzw. poszukiwania duchowe), choć mające często także inne formy wyrazu. Wśród takich istot uznawane są najczęściej: anioły, demony, smoki, elfy, wampiry i inne postacie fantastyczne. Ich wspólnym problemem jest obce ciało, w którym znaleźli się z różnych przyczyn, wątpienie we własną tożsamość i różnego rodzaju szczególne doznania, np. wspomnienia z poprzednich wcieleń. Można to też uważać za rodzaj opętania, nawiedzenia, posiadania kilku dusz itd.

Wg tej koncepcji istnieją różne "gatunki" otherkinów, posiadające - ich własnym zdaniem - odrębne cechy. Do najczęściej spotykanych "gatunków" należą:
Anioły (ang. angels, angelkin) - wysoko rozwinięta empatia, ogromna chęć niesienia pomocy, wiara w Boga (niekoniecznie chrześcijańskiego), odczuwanie wszechogarniającej miłości, odczuwanie obecności własnego anioła stróża, pozytywne nastawienie do życia i ludzi itd.
Demony (ang. demons, demonkin) - częste napady agresji i nienawiści wobec świata i ludzi, ciągoty do mroku i zła, niekiedy cyniczność, opanowanie itd., wiara w Boga podobnie jak u Angelkinów.
Elfy (ang. elves, elfkin) - zamiłowanie do flory i fauny, cenienie samotności, zamiłowanie do księżyca, gwiazd, tajemnic itd. Dosyć podobne do Angelkinów poprzez swój optymizm, pozytywne nastawienie i wiarę w Boga podobną do Angelkinów i Demonkinów.
Smoki (ang. dragons, dragonkin) - napady szału, zamiłowanie do bójek i bitew, hart ducha i umysłu, ale też opanowanie, dostojność i wyrozumiałość.
Wampiry (ang. vampires, vampirekin) - wykorzystywanie słabszych, żerowanie na cudzych emocjach, zamiłowanie do mroku i tajemnic.
Spotyka się także osoby definiujące się jako wilkołaki (ang. werewolves) czy zmiennokształtni (ang. shapeshifters).

2. Innym poglądem charakteryzującym otherkinów jest tzw. archetyp osobowości. Oznacza on, że każdy z podtypów otherkinów posiada jakoby cechy innego typu stworzenia. Jeżeli więc ktoś twierdzi, że jest Angelkinem, to może nie mieć na myśli tego, że jest np. duszą Anioła uwięzioną w ludzkim ciele, lecz chce wskazać jedynie swoje cechy (empatia, miłość itd.). Są to jednak cechy bardzo przejaskrawione, często trudne dla zaakceptowania przez społeczeństwo, które uznaje je za anormalne.

z http://pl.wikipedia.org/wiki/Otherkin

Jak teraz to porównuje to dostaje kręćka <głupek?

"Kazdego swiezaczka ktory sie pojawi i powie ze interesuje sie LD i psiballami powinnismy calowac, byc wyrozumialymi i tworzyc swietna, mila atmosfere sprzyjajaca jego rozwojowi. Albowiem on jest 23 razy bardziej oswiecony od naszych tepych, zadufanych w sobie ego, ktorym wydaje sie ze maja jakakolwiek wartosc. Gowno osignelismy i gowno wiemy."-Dobek

27 sty 2007, o 23:02
8871386
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Musze powiedzieć, ze ten akrtykuł jest autorstwa mojej przyjaciółki, angelkina.
Wg definicji jestem otherkinem (lub schizofrenikiem) ale nie jestem ani tym ani tym. Jest wiele pozerów i jest to prawdiwa plaga, bo są to niedowartościowani ludzie chcący się wyróżniać. Prawdziwe otherkiny różnią się od ludzi również ciałem astralnym. Nie mam pojęcia czy więcej jest otherkinów czy pozerów.

edit: czyli wg drugiej definicji jestem angelkinem.

27 sty 2007, o 23:16

Odpowiedz z cytatem
W skrócie moim zdaniem nie ma otherkinów, są po prostu ludzie, którzy są troche obdarzeni i tyle
aura ludzka od aury maga, wampira, mnicha się różni to normalne
Moc jest w nas, a nie w naszych przodkach .......

[/center]

28 sty 2007, o 00:01
3689001
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Nie zrozumiałeś chyba. No i obraziłbyś się gdybyśbył otherkinem a ktoś mówiłby Ci że to wytwór wyobraźni (fakt, faktem to jest częsty przypadek).

28 sty 2007, o 00:02

Odpowiedz z cytatem
Po prostu są różne wersje tego czy istnieją czy nie
Możliwe, że jestem nie mogę zaprzeczyć, lecz na jakieś 85 % moim zdaniem nie ma otherkinów, a sa po prostu ludzie, którzy mają zdolności, jak byś nie wiedział, dzieci widzą często aury, zwłaszcza te obdarzone, lecz rzadko ta umiejętność zostaje do starych lat.

[/center]

28 sty 2007, o 00:06
3689001
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Nie pzreczytałeś artykułu. Jewstem tego pewien na... 85%
Tu nie kwestia umiejętności, a tego, że np "zeszły z Nieba" : )

28 sty 2007, o 00:08
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Ja też na większość odpowiem tak i w ogóle pasowało by do mnie bycie angelkinem, ale po prostu wiem, że otherkinem nie jestem.
a otherkini zawsze wiedzą, ze nimi są? zawsze?

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, o 01:20 przez nymphetaminka, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2007, o 00:12

Odpowiedz z cytatem
czują po prostu, że są inni do otaczającego ich świata, przynajmniej taka jest teoria ;P

[/center]

28 sty 2007, o 00:13
3689001
Moderator

Odpowiedz z cytatem
czasami później sie o tym dowiadują... ale z reguły wiedzą zawsze i wcześnie.

28 sty 2007, o 00:14
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Hmm... tak sobie pomyślałem... Można przecież samowolnie modyfikować kształt swojego ciała astralnego, czyż nie? A autosugestia jest chyba najpotężniejszą i najskuteczniejszą metodą na robienie takich rzeczy, więc jeśli uwierzę że jestem tosterkinem, to moje ciało astralne bardzo szybko zmieni się w toster xD A moje ciało fizyczne być może nabierze zdolności opiekania kanapek w ustach :) To taki żart, ale czy nie mam racji?

Wygląd ciała astralnego nie wydaje mi się wiarygodnym argumentem biorąc pod uwagę powyższe, to samo tyczy się specjalnych właściwości fizycznych, jak rzekoma nadnaturalna regeneracja dragonkinów (swoją drogą ciekawe czy jakiś osobnik podający się za takiego to sprawdził na sobie). Używając świadomie energii możemy zdziałać cuda jeśli chodzi o leczenie i gojenie, więc odpowiednio zaprogramowana podświadomość zrobi to sama (też chcę taki program...).

Jeśli już ktoś się zapowietrzy odkryciem, że jest otherkinem, to już nie problem aby metodą autosugestii podświadomość w odpowiedzi na żądanie świadomości wymalowała jej piękne i bujne wspomnienia z innego życia. Co do specyficznych cech charakteru, to cóż... wśród 6 miliardów ludzi znajdzie się wiele osób z bardzo podobnymi cechami, nawet najbardziej specyficznymi. Do tego trzeba przyjąć, że to właśnie cechy charakteru są pierwszym etapem rozpoznawania otherkina w sobie, a dalej to już leci z górki...

Są jednak metody sprawdzenia tego, choć raczej tylko przez samego otherkina. Wspomniany wyżej kontakt z aniołem stróżem (lub innym bytem), czy też podróże we własną przeszłość będąc w OBE. Fakt faktem, że jeśli z jednym człowieku zbiegnie się wiele charakterystycznych cech, tak jak inteligencja, wrodzone moce, szczególne cechy charakteru i tak dalej, to chyba coś w tym musi być...

Ciekawa sprawa. Jak narazie pozostanę neutralny w kwestii ich istnienia.

Ostatnio edytowano 28 sty 2007, o 01:27 przez Nephesh, łącznie edytowano 1 raz

28 sty 2007, o 01:18
4953525
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Od urodzenia nie mają problemów z eksterioryzacją. Co do wyglądu ciałą to tak; jest to wątpliwe, ale mają je takie od urodzenia. Poza tym niektórzy nie wiedzą co to magia a wiedzą że cos z nimi nie tak.

28 sty 2007, o 01:23

Odpowiedz z cytatem
heh ja widziałem swoje ciało kilka razy z zewnątrz jak byłem mały,
zdarzyło mi się uspokoić osoby w sekundy
zdarzyło mi się leczyć w sekundy, lecz to nie dowód, że jestem otherkinem ;P ;P

[/center]

28 sty 2007, o 01:36
3689001
Moderator

Odpowiedz z cytatem
To nie ma nic do rzeczy. Nie każdy ze zdolnościami jest otherkinem. przeczytaj artykuł, a nie jego część.

28 sty 2007, o 01:42

Odpowiedz z cytatem
skad sie wogole biorą te otherkiny??czy mozna nim byc i nawet o tym nie wiedziec, albo czy normalni ludzie mogą splodzic otherkina??a jesli tak to skad sie to bierze??

Texlozome napisał(a):
Można to też uważać za rodzaj opętania, nawiedzenia, posiadania kilku dusz itd.
lub chorobę psychiczną ; )
Baton napisał(a):
Ja też na większość odpowiem tak
Mariko napisał(a):
To na ponad wiekszosc mowie tak, a otherkinem napewno nie jestem
Baton napisał(a):
Wg definicji jestem otherkinem (lub schizofrenikiem) ale nie jestem ani tym ani tym.
wg tych definicji to kazdy moze sie uznac za otherkina wiec pewnie tylu z nich to pozoranci (o ile nie wszyscy)...
*JOAN* napisał(a):
Ktos mi powiedział, kilka miesięcy wcześniej, że dowiem się wielu rzeczy o sobie, w najbliższym czasie i będe musiała się z nimi zmierzyć, tudziez je zweryfikować. Jak wiać, Osoba miała rację.
hmmm non stop sie dowiadujemy o nas samych bo ciagle sie poznajemy wiec naprawde wierzysz w taką wrozbe i ze ona ma zwiazek z tym co tu przeczytalas??

28 sty 2007, o 15:13
2314901
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Skąd się biorą otherkiny? Istnieje wiele światów, a w nich odmienne istoty. Czasem dusza zaczyna kolejne życie na innym świecie. Rodzice nie decydują o tym, jaką duszę otrzyma ich dziecko, pewnie opiera się to na przypadku / prawach karmicznych / woli samej duszy / przeznaczeniu.
irokez napisał(a):
wg tych definicji to kazdy moze sie uznac za otherkina wiec pewnie tylu z nich to pozoranci (o ile nie wszyscy)...

Tutaj mowa była tylko o cechach charakteru, czyli tym najmniej istotnym kryterium, inne wyczytasz w artykułach.

28 sty 2007, o 15:44
4953525

Odpowiedz z cytatem
Z wiarygodnego (paranormalnego) źródła wiem, że jestem Upadły. Tym bardziej, że charakterystyka zamieszczona w artykule po części pokrywa się z moją osobą. Swego czasu miałem nawet okresowe halucynacje i urojenia o charakterze mistycznym (choroba psychiczna wykluczona). I odkąd pamiętam (od zawsze) czułem się inny od wszystkich. I jestem cholernie wrażliwym człowiekiem. Czasem nawet nadwrażliwym. Cokolwiek by kto nie mówił - ja swoje wiem. :)

30 sty 2007, o 20:17

Odpowiedz z cytatem
I odkąd pamiętam (od zawsze) czułem się inny od wszystkich. I jestem cholernie wrażliwym człowiekiem.
Jakbym widział siebie.

"Kazdego swiezaczka ktory sie pojawi i powie ze interesuje sie LD i psiballami powinnismy calowac, byc wyrozumialymi i tworzyc swietna, mila atmosfere sprzyjajaca jego rozwojowi. Albowiem on jest 23 razy bardziej oswiecony od naszych tepych, zadufanych w sobie ego, ktorym wydaje sie ze maja jakakolwiek wartosc. Gowno osignelismy i gowno wiemy."-Dobek

Ostatnio edytowano 31 sty 2007, o 12:55 przez Texlozome, łącznie edytowano 2 razy

30 sty 2007, o 22:34
8871386
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Wielu widzi w takim przypadku siebie. Tex, mam styczność z Angelkinami i Ty nie jestes podobny. Może Cię za mało znam, ale jeżeli jestes kimś innym to sądze, że nie Angelkinem. Różne cechy się pokrywają. Poproś np Draq'a, żeby Cię sprawdził.

31 sty 2007, o 11:06

Odpowiedz z cytatem
(choroba psychiczna wykluczona)
skad wiesz?? badales sie czy masz poprostu takie widzimisie?? zrestza to mozna cpaniem (o przepraszam jeszcze ktos sie obrazi, niech bedzie ze zazywaniem srodkow halucynogennych) tez wytlumaczyc...
*JOAN* napisał(a):
Jesli dowiedziałeś się tego z innego źródła to być może jesteś,
a zmoe te inne zrodlo juz pozwolilo mu sie poprostu poczuc lepszym tak jak ten artykol... jak dla mnie za duzo tu "moze"

Ostatnio edytowano 2 lut 2007, o 11:37 przez irokez, łącznie edytowano 1 raz

31 sty 2007, o 17:47
2314901
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona