Automatyka na lata: automatyka i napedy do bram.
Polecamy EMSTAL - hurtownia, która zaopatrzy cie w Stalowe elementy kute oraz w Akcesoria do bram. Jesli interesuje Cie energia odnawialna, sprawdz strone: energia wiatrowa z turbin wiatrowych   Warsztat slusarski: ogrodzenia kute.
Odwiedz koniecznie nasza partnerska witryne omawiajaca swiadomy sen! Darmowy poradnik walki ze stresem: Jak pokonać stres? Zapisz się na kurs.
przedszkole niepubliczne warszawa
Reklamy
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 6 wrz 2010, o 16:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
 Lewitacja 
Autor Wiadomość
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Post Lewitacja
Lewitacja

Ćwiczenia Wizualizacji

Krok 1:
Naładuj Twoje astralne ciało energią.
Krok 2:
Następnie zobacz Twoje wizualizowane ciało naprzeciwko Twojego fizycznego.
Krok 3:
Wizualizuj, że Twoja energia miesza się z energią wizualizowanego ciała i napełnia je.
Krok 4:
Skup swoją uwagę ma lewitacji Twojego wizualizowanego ciała.
Krok 5:
Kiedy Twoje wizualizowane ciało oderwało się od ziemi przytrzymaj tą wizualizacje przez minutę?
Krok 6:
Skup swoje myśli na opadaniu i stan na podłodze.
Krok 7:
Zrób krok czwarty do siódmego kilka razy zanim przejdziesz dalej, możesz otworzyć oczy.

Technika Lasu

Ćwiczenia wizualizacji:

Krok 1:
Usiądź/Połóż się wygodnie.
Krok 2:
Teraz zamknij oczy i wyobraź sobie, że jesteś w pięknym lesie pełnym życia, oraz krążącej w nim energii.
Krok 3:
Chcę, abyś teraz przeszedł się po tym lesie, który sobie wyobraziłeś, spraw, aby obraz był najdokładniejszy, jaki potrafisz.
Krok 4:
Krótki czas później przechodzisz przez oczyszczającą ścianę białego światła, które sprawia, że stajesz się doskonały oraz naładowany energią.
Krok 5:
Wizualizuj, że energia wypełnia Twoje wizualizowane ciało.
Krok 6:
Zobacz swoje wizualizowane ciało, które pod wpływem magicznej energii unosi się w górę aż do koron drzew. Przytrzymaj tam Twoje wizualizowane ciało.
Krok 7:
Wizualizuj jak dolatujesz do szczytu drzewa i chwytasz liść.
Krok 8:
Zobacz jak Twoje ciało schodzi coraz niżej razem z liściem i ładujesz się energią lasu.
Krok 9:
Wizualizuj, że liść zaczyna lewitować w górę na wysokość 3 metrów i obraca się tam.
Krok 10:
Zobacz, że liść zaczyna ponownie lewitować w dół na ziemię.
Krok 11:
Jeżeli chcesz pozostać w lesie to praktykuj to dłużej, jeżeli nie to po prostu otwórz oczy.

Lewitacja Małego Obiektu

Ćwiczenie wizualizacji:

Krok 1:
Naładuj Twoje fizyczne ciało energią.
Krok 2:
Następnie umieść kamień naprzeciwko Ciebie.
Krok 3:
Skup swój wzrok na kamieniu naprzeciwko Ciebie.
Krok 4:
Zamknij swoje oczy i wyobraź sobie, że kamień jest naprzeciwko Ciebie.
Krok 5:
Wizualizuj, że Twoja energia miesza się z kamieniem.
Krok 6:
Skup się na lewitacji kamienia oraz energii dookoła niego całą swoją wolą. Niech uniesie się w powietrze.
Krok 7:
Skup się i przenieś siłą Twoich myśli kamień na prawo.
Krok 8:
Skup się na przeniesieniu kamienia w to samo miejsce gdzie był.
Krok 9:
Skup się ze wszystkich sił, aby kamień wyleciał naprzeciwko Ciebie.
Krok 10:
Siłą umysłu oddal kamień od Ciebie jak najdalej.
Krok 11:
Skup swoje myśli na przesunięciu kamienia powrotem tam gdzie był, naprzeciwko Ciebie.
Krok 12:
W odpowiednim dla Ciebie momęcie otwórz oczy.

Zapamiętaj:
Aby wykonać punkt 6-11 trzeba trochę czasu. Więc jeżeli chcesz używać innych małych obiektów jak kubek lub dużych jak krzesło…

Psychiczna Lewitacja:

Są trzy czary, która są odpowiedzialne za lewitacje, pierwszą jest czakra podstawy, drugą jest czakra serca, a trzecią jest czakra trzeciego oka. Po prostu wybierz jedną z tych czakr i medytuj nad nią – Wtedy posiądziesz umiejętność Lewitacji. Pamiętaj, że kiedy pracujesz nad jednym systemem rozwijasz inne. To tak jak zabijanie 1000 ptaków za pomocą jednego kamienia. Na przykład, jeżeli zaczniesz pracować nad szóstą czakrą to otrzymasz możliwość medytacji, ale również claviorance, telepatie, ligh body i telekinezę. Rozumiesz, co mam na myśli? Jeżeli będziesz pracować nad czwartą czakrą to otrzymasz możliwość lewitacji, ale również rozwiniesz w sobie energię miłości. Jeżeli będziesz medytować nad czakrą podstawy to nauczysz się medytacji, ale również będziesz mieć lepsze połączenie z matką ziemią, oraz będziesz się cieszyć świetnym zdrowiem psychicznym oraz fizycznym.

Innym systemem znanym dla medytacji jest Udana – pierwotna energia życiowa płynąca od czakry gardła do czakry korony. Udana jest górną częścią Susany. Susana to energia, która płynie od czakry podstawy do czakry korony oraz kosmicznych czakr. Susana wygląda jak słup światłą, w którym pompami są czakry. Wiec wszystkim, co musisz zrobić jest skupienie się na Udana. Ta część jest również odpowiedzialna za teleportacjaę. Wiec, kiedy wizualizujesz Udane grubości Twojego palca wskazującego i sprawisz, że będzie koloru złotego, białego, niebieskiego to będzie się rozwijać. Wizualizuj udane od swojego gardła do szczytu głowy. Teraz tylko wizualizuj jak z każdym oddechem to miejsce ładuje się energią. Kiedy świetnie to rozwiniesz to da Ci moc Wewnętrznego Widzenia (Interna Vision) - *(Lepsze od x-ray Vision), Widzenie wszystkich warstw aury? Zwiększaj cały czas rozmiar Udana, tak, aby pulsowało…, kiedy już czujesz, że jest wystarczająco duże, aby się Tobą zaopiekować i urosnąć psychicznie, emocjonalnie, mentalnie, energetycznie, i duchowo od ziemi, wody. Kiedy staniesz się dobry w lewitacji automatycznie rozwiniesz swoje ciała? Kiedy rozwiniesz udane to poczujesz wolność, jaką daje Świetliste Ciało? To pozwoli Ci przechodzić przez ściany, oraz ziemię jakby to była woda. Będziesz mógł pływać w błocie jakby to była woda oraz przechodzić przez ściany, jak lekkie istoty duchowe, lub opiekunowie. Możesz również przechodzić do innych wymiarów oraz teleportować się. (Teraz rozumiesz, co miałem na myśli poprzez zabijanie 1000 ptaków jednym kamieniem).

Teraz możesz się cieszyć latając.

Metody Lewitacji Część Druga

Ćwiczenie 2:
Zacznijmy! Na początek, aby nauczyć się lewitować będziesz musiał zaczynać w pozycji lotosu lub innych tai-chi. Następnie swoim językiem będziesz musiał dotykać górnej części Twojego podniebienia. Gdy oddychasz pamiętaj, aby zawsze robić to przez nos.

Teraz będziesz musiał zamknąć oczy, lub mieć otwarte, Twój wybór. Następnie zacznij sobie wizualizować słońce, które jest wielkości piłki do baseball lub większe. Słonce jest koloru złotego jak poranne słońce. I jest około 25-50cm nad Twoja głową. Świeci ono we wszystkich kierunkach ładując wszystko energią niczym prawdziwe słońce. Teraz, kiedy wizualizujesz słońce zobacz jak zaczyna strzelać laserem jak energią fluidu w kierunku Twojej głowy, gardła oraz czakry serca (miejsca duszy) Ta energia zaczyna Cię inhalować przepływać przez Ciebie, pomiędzy czakrą serca a gardła znajduje się niebieska/fioletowa kula ognia. Spraw, aby Twoja czakra serca wyglądała jak małe złote słońce, które świeci we wszystkich kierunkach. Teraz wizualizuj, że w Twojej czarze podstawy tworzy się kolejne słonce, które obraca się z bardzo szybką prędkością, wszystko ma być podpięte do fantomowego słońca, które ma pompować ciągle nową energię. Gdy będziesz kontynuować to ćwiczenie Twoje atomy staną się coraz lżejsze i lżejsze aż zaczniesz się unosić, nadal kontynuuj taki oddech i otwórz oczy i naucz się kontrolować lot.

Ludzka Lewitacja

Osoba, która praktykuje lewitacje staję się lżejsza i może być podnoszona z miejsca na palcach wskazujących.

Stage 1:
Osoba powinna być zrelaksowana oparta na krześle stopy powinny być na podłodze, ręce na kolanach. Czterech pomocników powinno stać: dwóch z jednej strony, jeden chwycić za bark drugi za kolano. Osoba, która będzie chciała praktykować lewitacje powinna wyobrażać sobie, że jakaś magiczna siła przyciąga go do krzesła. Czterej pomocnicy stwierdzą ze podniesienie go jest niemożliwe.
Stage 2:
Osoba powinna wizualizować że unosi się w powietrzu…. A czterej pomocnicy unoszą go gdy doliczą do 10.

Pamiętaj!:
Nie stresuj się jeżeli nie wyjdzie Ci za pierwszym razem, jeżeli będziesz długo praktykował to na pewno Ci się uda! Powodzenia!

Zaczerpniete z Temple of Truth :)

Od siebie: Coz jeszcze tego nie probowalem i narazie nie bede probowal, poprostu wyzsza szkola jazdy(straczy mi latanie we snie)
Ciekawscy moga poczytac i popraktykowac :)

Ostatnio edytowano 23 cze 2007, o 17:40 przez Mariko, łącznie edytowano 1 raz

12 gru 2006, o 21:42
Zobacz profil Wyślij e-mail
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Tak sobie myślę... Czy lewitacja nie jest po prostu odmianą psychokinezy, w której kierunek jest bardziej sprecyzowany? ;)

15 gru 2006, o 21:55
Administrator

Odpowiedz z cytatem
No tak, w zasadze to wszystko to jest to samo, z małymi różnicami :) Poruszanie przedmiotów, czy ich unoszenie, z tym że siła musi być w tym wypadku większa i stała.

15 gru 2006, o 22:30
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
A ja myślę, że chodzi tu o połączenie się ze światem.. Tak jakbyyy.. kurczę, czuję to, ale brak mi słów --'

Gdy tak się rozluźnisz, to będziesz niczym suwak w zamku błyskawicznym. Jak widziałem (filmiki) lewitujacych, to oni unosili się tak, jakby robić to w astralu/oobe. Oni nie podnosili się ENERGIÄ?. Oni SIÄ? podnosili, a to imo duża różnica.

Czasem.. czasem mam takie głupie wrażenie,że potrafię, że mógłbym xD OCzywiście nici z tego, ale zastanawiam się, czy poważnie nie próbować - możnaby n tym kasę zbić x) A poza tym nawet jeśłi nie wyjdzie, to beneficja są i tak nieocenione...

4 cze 2007, o 11:42

Odpowiedz z cytatem
Zna ktoś kogoś, komu śię to udało? Bo ja nie.

Tab, też mam często takie wrażenie, że zaraz się uda, lecz mimo wszystko nie idzie. :]

5 cze 2007, o 20:57
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Znajomy twierdzi, że mu się udało z nogami i ja mu wierzę, aczkolwiek nie widziałem na własne oczy ;)

Aha i nie chwalił się tym, dowiedziałem się od kogoś innego, a on potwierdził :P

6 cze 2007, o 12:55
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Chciałbym zaznaczyć jedną "rzecz", o której zapewne niektóre osoby niewiedzą.
Lewitacja to nie tylko sztuka unoszenia sie w powietrzu, lecz także umiejętność chodzenia po wodzie, ogniu czy niesamowicie szybkiego poruszania sie po ziemi.
Lecz jak to przeważnie w życiu bywa, określenie "lewitacja" zostało przyklejone tylko do jednej umiejętności.

A jeśli już chodzi o tą ogólnie znaną lewitacje, to jest to jak najbardziej możliwe, w każdym tego słowa znaczeniu. Nie będę mówił dla czego bo to chyba oczywiste.
Ogólnie z tego co mi wiadomo, stan lewitacji można osiągnąć na wiele sposobów, lecz nieważne jakie byśmy techniki do tego wykorzystali, ważne jest to, że trzeba umieć wykorzystać w 100% swój potencjał energetyczny.

I choćby byście lewitacje przypisywali do Telekinezy, Magii czy czegokolwiek innego, to to i tak zawsze cel (albo efekt) będzie taki sam-Lewitacja.
Nauczyć sie tego można na wiele sposobów, wykorzystując różne narzędzia (dla niezorientowanych, chodzi mi o różne systemy magiczne itp. wykorzystujące różne narzędzia [techniki itp] do osiągnięcia danego efektu. W magii chaosu korzysta się z sigili i serwitorów by osiągnąć jakiś cel, w magii żywiołów korzysta sie z mocy kręgów i pieczęci żywiołów aby osiągnąć taki sam efekt co osoba korzystająca z systemu chaosu), wykorzystując różne techniki z różnych systemów magiczno-parapsychicznych, lecz bez względu na to jakim narzędziem byśmy sie posłużyli, bez względu jaki rodzaj treningu przeprowadzimy, to i tak cel i efekt będzie taki sam.

i nie tyczy sie to tylko lewitacji ale każdego działania magicznego, aktu woli czy jak se to nazwiecie. mam nadzieje, że was trochę uświadomiłem.

8 cze 2007, o 17:27
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Mi się udało. Chcecie doświadczyć tego samego to zjedzcie 40 acodinów i spalcie gram zioła.

30 sie 2008, o 10:01
1116571
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
a aktywacja zlotego ciala? probowal ktos? jak do tej pory to jedna z najskuteczniejszych energii z ktorymi sie spotkalem. Mozliwe, ze po pelnym rozbudzeniu i wypelnieniu reszty warstw zlotem, zwiekszajac nasza swiadomosc i level wibracji cos tam by sie dalo zdzialac. Przy pierwszym rozbudzeniu kundalini nie wiem co to bylo, raczej identyfikowalem to ze swego rodzaju mistyczna melodia a nie energia. najprowdopodbiej bylem zbyt glupi i ograniczony, zeby okreslic wibracje tych energii. W kazdym badz razie motyw przy przeladowaniu sie energia. W pewnym momencie po prostu czujesz ze fizycznosc zostaje zalamana( w wiekszosci przypadkow jedynie lekko naruszona), po czym energia zaczyna nabierac fizycznej gestosci. Cos jak niewidzialna sciana szyab whatever. Po pierwszej akcji z kundalini i lewiatowaniem nie udalo mi sie tego powtorzyc, ale sadze, ze warto pocwiczyc chi kung, bo wykorzystuje podobne metody. Jednakze ostatnio miewalem akcje keidy palac ziolo zwiekszalem energetyke. Po ziole jak wiadomo o wiele latwiej etc. Ale przy wypalaniu syfow natknalem sie na dziwne motywy. Duzo energii o wysokich wibracjach napotykajac geste blokady wywolywalo fizyczne zniekszatlcenia od rozciagania i kurczenia sie mojej skory, po poparzenia i zwiekszenie twardosci niektorych czesci ciala. Czulem sie jakbym zostal owieniety ciasnym szalkiem z energii. W pewnym momencie czulem swojego rodzaju zalamanie na rece i nagle jebut. Skora sie rozciagala, kurczyla, zmieniala kolor etc. ale chuj ze skora przy oczyszczaniu gardla mialem grdyke twarda jak ze stali. Nie wiem czy to faktycznie ''bariera energetyczna'' czy jedynie podczas wypalania blokad rozpsuzczajacy sie negatyw objawil sie fizycznie w postaci napiecia miesni. Raczej to drugie. Ale skoro mnisi lamia sobie cely na bani, to my po odpowiedniej praktyce tez mozemy, nie?
Przy lewitacji jedyne co moge powiedziec to wazna jest korona, powinna byc otwarta i mocno pracujaca (co sie wiaze z podstawa i co za tym idzie reszta czakr aby pozwolic na swobodny rpzeplyw duzych ilosci energii). Ale to jedynie wyzwolenie sie z ograniczen. manipulujac energia w splocie mozna zdzialac to i owo. Nie wiem na jakiej zasadzie to ciala i czemu akurat splot a nie podstawa, ale keidy rozbudzalem kundalini to moje cialo zaczelo sie unosic wlasnie w momencie kiedy 2 weze uderzyly na splot.
Wtedy zjawisko bylo calkowicie niekontrolowane. oczywiscie poklady tej energii nadal we mnei sa, ale rownomiernie wedruja przez cale cialo. byc moze maxymalne skupienie calej energii w splocie? Kurwa trzeba rozgryzc ta lewitacje. Opiekunowie mowili, ze sie naucze i to nie tylko tego, ale zapewnie nie w miesiac. Pozostaje na razie rozkmina. Z tego co mi mowili to podobno beda mnie uczyc jak wykorzystywac to i owo ale bedzie to w chuj dlugi proces i msuze sie jeszcze w kurwe rozwinac zanim naucze sie zalamywac ten wymiar. W razie gdyby cos wiecej sie odezwali na co ciekawsze tematy postaram sie zamiescic ich slowa na forum. A w chi kung byla mowa o mieszaniu yin z yang. Jednoczenie sie dwoch przeciwstawnyc henergii wywolywalo swojego rodzaju reakcje lancuchowe, ale tutaj trzeba by sie skonsultowac z lysymy japoncami co tak potrafia. Probowalem uzywac samej energii do podniesienia zapalniczki. fail. wjebalem tyle energii, ze wiecej nei bylem w stanie bo o malo bym nei zemdlal i jedyne co sie stalo to wjebalem na zapalniczke dosyc gesta aure, ale keidy probowalem nia poruszyc, to ruszala sie sama energia, nie zapalniczka. Widocznie trzeba uzywac odpowiedniej ilosci energii(mniemam iz uber duzej) i dopasowac ja do levelu wibracji sfery.

25 wrz 2008, o 12:13
1116571
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Tak się zastanawiam. Skoro wszyscy piszecie tutaj o lewitacji jako o czymś realnym, to może pójdziemy o krok dalej i spróbujemy uzyskać ją za pomocą magii, a nie psioniki?
Chodzi mi konkretnie o to, żeby uzyskać ten efekt dzięki elementowi powietrza, lub fluidowi elektromagnetycznemu.
"Kiedy, poprzez kumulację magnetycznego fluidu, mag osiągnie w ciele jego gęstość odpowiadającą jego wadze ciała, czyli jeśli zrównoważy grawitacyjną siłę Ziemi, to ta siła przestaje istnieć -grawitacja jest zlikwidowana."

4 maja 2009, o 19:10
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Tak się zastanawiam. Skoro wszyscy piszecie tutaj o lewitacji jako o czymś realnym, to może pójdziemy o krok dalej i spróbujemy uzyskać ją za pomocą magii, a nie psioniki?
Przypomniałam sobie, że kiedyś byłam na wycieczce (nie pamiętam niestety gdzie) i zwiedzałam jakiś klasztor. Pamiętam, że zakonnik, który oprowadzał nas m.in. po kaplicy, opowiadał o mnichach, którzy lewitowali pod wpływem ekstazy religijnej i trzeba było ich ściągać grabiami na dół. Więc może dzięki przemianom w świadomości?

4 maja 2009, o 20:43
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Wielkie dzięki, nie mam ochoty spędzać trzydziestu lat w kaplicy zakonnej :D

4 maja 2009, o 20:45

Odpowiedz z cytatem

[center]mój zespół i mój drugi zespół[/center]

4 maja 2009, o 20:48
6654958
Energy Member

Odpowiedz z cytatem

Stage 1:
Osoba powinna być zrelaksowana oparta na krześle stopy powinny być na podłodze, ręce na kolanach. Czterech pomocników powinno stać: dwóch z jednej strony, jeden chwycić za bark drugi za kolano. Osoba, która będzie chciała praktykować lewitacje powinna wyobrażać sobie, że jakaś magiczna siła przyciąga go do krzesła. Czterej pomocnicy stwierdzą ze podniesienie go jest niemożliwe.

Czy komuś się udało zmienić swój ciężar stojąc na wadze(i nie ruszając się)? :P

5 maja 2009, o 09:44
1045345
Energy Member

Odpowiedz z cytatem

5 maja 2009, o 10:23
1116571
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Ym, nie wiem czy Jar próbował na wadzę, ale miał jakieś sukcesy w kierunku lewitacji ogólnie. A ja mu wierzę, bo to mój dobry kolega <baton> :}

5 maja 2009, o 13:22

Odpowiedz z cytatem
Post Re: Lewitacja
wiecie co?ja po dzisiejszej stylumacji czakr nagle olśnienia dostałem że muszę się tego nauczyć,właściwie to od kilku dni ćwiczę,teraz będę prawie bez przerwy.

27 maja 2010, o 19:39
23752173
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]