Automatyka na lata: automatyka i napedy do bram.
Polecamy EMSTAL - hurtownia, która zaopatrzy cie w Stalowe elementy kute oraz w Akcesoria do bram. Jesli interesuje Cie energia odnawialna, sprawdz strone: energia wiatrowa z turbin wiatrowych   Warsztat slusarski: ogrodzenia kute.
Odwiedz koniecznie nasza partnerska witryne omawiajaca swiadomy sen! Darmowy poradnik walki ze stresem: Jak pokonać stres? Zapisz się na kurs.
przedszkole niepubliczne warszawa
Reklamy
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 6 wrz 2010, o 16:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
 Psi Balle 
Autor Wiadomość
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Post Psi Balle
Psi Ball (Chi Ball, Ki Ball) jest kulą energii stworzoną przez siły psychiczne. Każdy człowiek za pomocą swoich sił PSI może stworzyć takiego PSI Balla. Energia, którą stworzymy wcale nie musi mieć kształtu kuli możemy nadać jej dowolny kształt i dowolne właściwości np. kolor, wielkość, może ona płonąć, być pod napięciem, itd. Taką kulę energii można rzucić w coś lub w kogoś. Raczej nic ona nie zrobi. Jest to zależne od siły koncentracji jaką włożyliśmy w stworzenie takiej kuli i od jej właściwości. W najgorszym wypadku dostanie taką kulą może nas zaboleć. Psi bale są czymś w rodzaju kame-hamen z dragon bala :] tyle że nie mogą one nikogo zabić. A więc jak zrobić takiego PSI Balla:

Usiądź w wygodnym miejscu , pozycja jest dowolna. Złóż ręce w kule. Palce mogą się dotykać lub może między nimi być mały odstęp. Wybierz sobie jakiś cel z którego będziesz sobie wyobrażał, że pobierasz energię.

Obrazek

Energie możesz pobierać po prostu od siebie tyle, że jest to wyczerpujące, lub od jakiejś planety np. Słońca lub Saturna itd. Wyobraź sobie jak ta energia przechodzi przez twoje ramiona do palców a następnie z palców do środka stworzonej przez ciebie z rąk kuli gdzie kumuluje się i powiększa. Po jakimś czasie zacznij sobie wizualizować właściwości i kształt tej energii, którą tworzysz. Pomyśl sobie, że tworzysz kulę. Ma ona kolor niebieski i ma właściwości lodowe, poczuj zimno które ona wytwarza. Po ustaleniu właściwości już tylko ją "doładowywuj" czyli wyobrażaj sobie, że zbiera ona w sobie coraz więcej energii i staje się coraz większa i wyraźniejsza. Po jakimś czasie w końcu powinno się udać i powinienneś go zobaczyć.

artykuł z www.pea.webd.pl

Ostatnio edytowano 23 gru 2006, o 17:05 przez nymphetaminka, łącznie edytowano 1 raz

11 gru 2006, o 10:07
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Psiball ma wszechstronne zastosowania ezoteryczne: niszczenie, zadawanie bólu, przesyłanie informacji, leczenie, tworzenie servitora i tak naprawde wszystko inne, gdyż energia z której jest zbudowany tworzy cały nasz świat.

11 gru 2006, o 15:04
Zobacz profil Wyślij e-mail
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Nalezy tez dodac, ze energie mozna rownierz pobierac bezposrednio do rak :)
Rada dla poczatkujacych: Nie probujcie widziec kuli, ale najpierw ja sprobujcie poczuc :) To bardzo pomaga

11 gru 2006, o 16:18
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Rzekłbym, że trzeba ją poczuć. Takie tworzenie psiballi wyrabia umiejętność wyczuwania energii co jest bardzo przydatne we wszystkich dziedzinach ezoterycznych i nie tylko.

Ostatnio edytowano 25 gru 2006, o 00:02 przez Baton, łącznie edytowano 1 raz

11 gru 2006, o 16:37
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Oczywiscie ze trzeba :) , ale wielu poczatkujacych skupia energie i tylko wyterza wzrok by zobaczyc swoja kule, a to blad
Sam nawet za pierwszy razem tak zrobilem i nic mi nie wyszlo, ale gdy pomyslalem o tym zeby sprobowac ja wyczuc, poszlo mi juz duzo lepiej :)

11 gru 2006, o 16:42
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Wyobraź sobie jak ta energia przechodzi przez twoje ramiona do palców a następnie z palców do środka stworzonej przez ciebie z rąk kuli gdzie kumuluje się i powiększa.

Nie koniecznie z palców, a z całej powierzchni dłoni, albo przede wszystkim z tej... no... wewnętrznej części dłoni :) Tam znajduje się najwięcej portów wymiany energii ;] Tak samo jak w stopach, płucach, genitaliach, jamie ustnej i nosowej.

Poza tym można stworzyć kiballa z energii zewnętrznej, tzn. może ona płynąć bezpośrednio ze źródła do celu z pominięciem naszego ciała.

Można stworzyć kiballa pomiędzy dłońmi, na czubku głowy albo na szczycie wieży Eiffela... gdziekolwiek.

Dodam też, że wyczuwanie energii jest bardzo proste w porównaniu do jej widzenia ;)

Aby lepiej poczuć ki-balla można mu nadać właściwości magnetyczne, tj. wyobraź sobie, że przyciąga lub odpycha twoje ręce, to jest dosyć łatwe :)

Dwa ciekawe artykuły z grafikami o PSI ballach na psipog.net:
Pierwszy i drugi.

11 gru 2006, o 17:19
4953525
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Zależy też w jakim stopniu to wyczuwanie. Z_resztą najlepsze widzenie polega na wyczuwaniu i przetwarzaniu tego do mózgu jako obraz, więc wyczuwanie na pewnym poziomie jest porównywalne z widzeniem jeśli chodzi o trudność.

Ostatnio edytowano 11 gru 2006, o 17:41 przez Baton, łącznie edytowano 3 razy

11 gru 2006, o 17:37
Administrator

Odpowiedz z cytatem
OK, potrafisz stworzyć kiballa, ale nie możesz nim poruszyć? Spoko, też miałem ten problem dopóki nie postanowiłem tego zmienić :) Zasada jest taka sama jak przy poruszaniu przedmiotami, ale o wiele prostsza (logiczne).

Skup się na stworzonej przez ciebie kulce. Przenieś do niej swój punkt świadomości... poczuj tą energię... stań się nią. Kiedy poczujesz tą jedność po prostu ją przesuń. Nie myśl o tym, czy ci się uda... po prostu to zrób.

Krótki opis, ale myślę, że będzie pomocny i naprowadzi was na właściwy tor.

Przechowywanie kiballi
Normalnie energia psiballa szybko się rozprasza. Chyba, że nadasz mu specjalne właściwości. Wyobraź sobie, że dookoła kulki formuje się otoczka, bańka która nie wypuści energii. Dzięki temu można przez długi czas przechowywać kiballe, doładowywać, nadawać im intencje.

Takiego kiballa możesz umieścić gdziekolwiek, chociażby przykleić sobie do monitora, ale najlepiej tak, żeby nikt go nie dotykał, bo może go rozładować. A kiedy będzie potrzebny, możesz go natychmiast użyć, niezależnie od tego gdzie jesteś. Po prostu 'sięgasz' po swojego kiballa i używasz.

Zabawa z kiballami
Z energią należy ćwiczyć jak najczęściej, więc przyda się kilka pomysłów na ich wykorzystanie. Na początek: kto powiedział, że to musi być kulka? Stwórz kostkę, albo walec, czy ostrosłup. Kombinuj. Niech zapłonie ogniem, aż poczujesz bijące od niego ciepło. Niech zamieni się w lód, aż poczujesz zimno. Jak będziesz wystarczająco dobry, weź termometr i spróbuj go podgrzać lub oziębić.

Albo zmień ją w miniaturą piłkę do kosza i zobacz jak dynamicznie odbija się od podłogi czy ściany :) Niech będzie ciężką metalową kulą, którą możesz podrzucać.

Ogranicza cię tylko wyobraźnia ;)

25 gru 2006, o 00:44
4953525

Odpowiedz z cytatem
A spróbujcie stworzyć ki balla koło np. lewego ucha nie kumulując przy tym energii w dłoniach (czyli samą myślą), lub przez rękawiczkę ze skóry (podobno niemożliwe, ale to obaliłem).

25 gru 2006, o 21:18
8871386
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
niemożliwe... niekoniecznie przecież energia ma wychodzić z rąk, ja np lubię też kumulować, gromadząc energię z powietrza :P

25 gru 2006, o 21:29
Zobacz profil Wyślij e-mail WWW
2880049
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Stworzyłem.. koło twojego lewego ucha ^^. Kiballa możesz stworzyć z energii zewnętrznej bez jej przepływu przez twoje ciało w ogóle. Możesz skierować bezpośrednio energię z księżyca na statułę wolności :)

Ostatnio edytowano 3 sty 2007, o 01:10 przez Nephesh, łącznie edytowano 1 raz

25 gru 2006, o 22:51
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
lub przez rękawiczkę ze skóry (podobno niemożliwe, ale to obaliłem).

To jest mit. Energia przechodzi przez każdą materie nie tracjąc przy tym jakości ;).

25 gru 2006, o 23:34
6011242

Odpowiedz z cytatem
Stworzyłem.. koło twojego lewego ucha ^^

nic nie czułem
draq napisał(a):
Łza napisał(a):
lub przez rękawiczkę ze skóry (podobno niemożliwe, ale to obaliłem).

To jest mit. Energia przechodzi przez każdą materie nie tracjąc przy tym jakości .

dlatego napisałem, że obaliłem (choć u mnie straciło na jakości i to dużo).

26 gru 2006, o 00:34
8871386

Odpowiedz z cytatem
Cytuj:
Psi Ball (Chi Ball, Ki Ball) jest kulą... stworzoną przez siły psychiczne

chodzi o to że do PSI bali nie używa się energi... tylko samych myśli...
jak użyjesz energii nie masz wyedy PSI tylko energetyczną kulkę...
to tyle z mojej strony...

http://okultyzm.com.pl/

6 sty 2007, o 18:54
10139436
Administrator

Odpowiedz z cytatem

energia = myśl
myśl = energia

Do PSI balli jak najbardziej używa się energii i aktywnie ją tam umieszcza i kontroluje. Jeśli po prostu będziesz tworzył kulkę samą myślą (o ile dobrze cię rozumiem), to stworzy ją twoja podświadomość, a nie świadomość. Na jedno wychodzi.

6 sty 2007, o 18:57
4953525

Odpowiedz z cytatem
e... same nazwy masz i to mówi o tym ze Psi to myśli a energia nie jest samymi myślami jest sterowana przez myśli ale nic więcej...

zmieszały Ci się pojęcia... weź sobie słowniczek :P naj lepiej ezoteryczny :P

6 sty 2007, o 19:00
10139436
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Nic mi się nie zmieszało. Myśli są energią, a energia jest informacją, bo możemy w niej zawrzeć dowolną informację, czy intencję, więc w tym względzie nie różni się niczym od myśli.

Może sprawdź sobie instrukcje tworzenia kiballi, np. na www.psipog.net

Tobie by się przydał ortograficzny ;P

6 sty 2007, o 19:08
4953525

Odpowiedz z cytatem
wiesz stronkę moge sobie stworzyć... :P i napisać na niej dokładne przeciwieństwo magii i innych a wy w to uwierzycie...
akurat tym mi nie dogryzłeś... wali mnie moja ortografia...

wiesz co jest naj gorsze... że obierzesz swoją drogę wypowiedzi i nie przemyślisz tego co inni piszą... masz ten błąd w każdej wypowiedz...

6 sty 2007, o 19:14
10139436
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Teoria syco jest poprawna, nic tam blednego, w PSI ballu mozna "wlozyc" mysli ale nie trzeba a kula energetyczna i Kiball czy psiball to to samo

6 sty 2007, o 19:17

Odpowiedz z cytatem

6 sty 2007, o 19:21
10139436
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona