Automatyka na lata: automatyka i napedy do bram.
Polecamy EMSTAL - hurtownia, która zaopatrzy cie w Stalowe elementy kute oraz w Akcesoria do bram. Jesli interesuje Cie energia odnawialna, sprawdz strone: energia wiatrowa z turbin wiatrowych   Warsztat slusarski: ogrodzenia kute.
Odwiedz koniecznie nasza partnerska witryne omawiajaca swiadomy sen! Darmowy poradnik walki ze stresem: Jak pokonać stres? Zapisz się na kurs.
przedszkole niepubliczne warszawa
Reklamy
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 6 wrz 2010, o 15:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 THE SECRET 
Autor Wiadomość
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Post THE SECRET
Dzisiaj na forum nlppolska znalazłem temat o filmie THE SECRET. Opis był na tyle ciekawy, że zaraz go ściągnąłem i obejrzałem...

Jestem cały czas w szoku, że tak powiem... Jest to film dokumentalny. W pewnym sensie wiedziałem większość z tych rzeczy, kiedyś tam słyszałem, po części sam stosowałem, bardziej lub mniej świadomie... Ale nie w takiej skali, nie zdawałem sobie sprawy z prawdziewj potęgi... umysłu.

Chyba najlepiej po prostu dam początek napisów...
Cytuj:
00:00:08: Rok temu moje życie wokół mnie się zawaliło.
00:00:13: Doprowadziłam się do wyczerpania.
00:00:15: Mój ojciec zmarł nagle,
00:00:18: a moje związki z ludźmi przechodziły trudny okres.
00:00:21: Nie wiedziałam wtedy,
00:00:24: że z mojej głębokiej rozpaczy,
00:00:26: ma się wyłonić największy DAR.
00:00:32: Mamo, to pomoże - OXOX
00:00:41: Natknęłam się na wielki sekret.
00:00:51: Zaczęłam śledzić sekret
00:00:53: na kartach historii.
00:01:25: Sekret zakopywano,
00:01:38: sekretu pożądano,
00:01:48: sekret ukrywano.
00:02:01: SEKRET NIE BÄ?DZIE UJAWNIONY.
00:02:05: Nie mogłam uwierzyć, że tylu ludzi o tym wiedziało.
00:02:08: To byli najwięksi ludzie w historii.
00:02:10: Platon,
00:02:11: Szekspir,
00:02:12: Newton,
00:02:13: Hugo,
00:02:14: Beethoven, Lincoln,
00:02:15: Emerson, Edison,
00:02:17: Einstein
00:02:18: Co sprawiło, że tacy się staliście?
00:02:22: Wszystko co chciałam zrobić, to podzielić się SEKRETEM ze światem
00:02:25: Zaczęłam szukać ludzi, żyjących dziś, którzy znają SEKRET.
00:02:30: Jeden za drugim zaczynali się ukazywać.
00:02:38: Wiesz, ten SEKRET, daje ci wszystko czego zapragniesz.
00:02:43: Szczęście, zdrowie i bogactwo.
00:02:46: Możesz mieć, robić, lub być KIMKOLWIEK ZECHCESZ.
00:02:50: Możemy mieć, czymkolwiek jest to, co wybierzemy - nieważne jak wielkie to jest.
00:02:54: W jakim domu chcesz mieszkać?
00:02:56: Czy chcesz być milionerem?
00:02:57: Czym się chcesz zająć zawodowo?
00:02:59: Czy chcesz więcej sukcesu?
00:03:01: Czego NAPRAWDÄ? chcesz?
00:03:03: Widziałem wiele cudów, które się zdarzyły w życiu różnych ludzi.
00:03:07: Cuda finansowe, cuda fizycznych i psychicznych uzdrowień,
00:03:11: uzdrowienia związków.
00:03:13: Wszystko to się wydarzyło, ponieważ wiedzieli jak zastosować
00:03:16: S E K R E T

Zachęcam wszystkich do obejrzania tego filmu.
Link do torrenta: http://www.mininova.org/tor/592368 (ściągnąłem w ok. 3h)
Napisy: http://www.energyforum.pl/lol/napisy.zip

I wiecie co? Przed końcem roku zarobię swój pierwszy milion :D

EDIT:
Dla nie zaznajomionymi z torrentową magią:
Aby ściągnąć film z powyższego linka należy mieć najpierw klienta torrentów, najlepieszy jest BitComet. Jak już go zainstalujesz, to później dopiero wchodzisz na powyższą stronę i ściągasz torrenta, program wtedy automatycznie odpali ściąganie pliku.

Ostatnio edytowano 22 maja 2007, o 19:13 przez Nephesh, łącznie edytowano 3 razy

14 mar 2007, o 18:49
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Zapowiada się przynajmniej ciekawie... dzięki za namiary, jak znajdę trochę czasu to obejrzę. I wtedy podzielę się moją opinią na temat filmu ^^

14 mar 2007, o 20:07
5463711
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Wielkie dzieki napewno obejrze jutro, zapowiada sie fajnie, domyslam sie o jaki sekret chodzi ale upewnie sie poobejrzeniu filmu ;)
Mininova dziala??? Pare dni temu patrzylem i nie dzialala... dziwne...

15 mar 2007, o 19:34
Zobacz profil Wyślij e-mail

Odpowiedz z cytatem
heh, film niesamowity -> wczoraj obejrzałam... sprawia, że chce się coś w końcu zrobić ze swoim życiem, zdefiniować swoje marzenia i pragnienia...

zdecydowanie polecam ;)

16 mar 2007, o 14:45
8553814
Administrator

Odpowiedz z cytatem

Ten film staje się moją biblią ^^. Mega otwierający oczy, mega motywujący... Ten film po prostu trzeba zobaczyć.

16 mar 2007, o 15:51
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
I wiecie co? Przed końcem roku zarobię swój pierwszy milion :D
;] Ja też chcę XD
A poważniej, to film już bituje na dysk, zamierzam go obejrzeć, bo się zapowiada nieźle ;]

Obrazek

17 mar 2007, o 11:33
9554272

Odpowiedz z cytatem
heh, wiecie co... film od poczatku wywarł na mnie spore wrażenie, powiedziałam sobie: "ok, wszystko super, trzaba zmienic swoje podejście do życia itd, ale nie było tego crush, tego takiego szoku.

Tego samego dnia wieczorem, miałam dość nieprzyjemną scene z mamą, zrobiła mi gnój o pozny powrot do domu -> ogólnie szlaban na wszystko: na jakiekolwiek wyjścia, imprezy, internet bla bla bla... po 24 h poczułam się jak więzień w moim pokoju i powiedziałam sobie w duchu "chcę więcej czasu spędzac poza domem"... dalej na tej mysli się nie skupiałam... na drugi dzień, okazało się, że jestem potrzebna mojej kuzynce do której przyjechała w odwiedziny francuzka i zostałam porwana na cały dzień (bo oficjalnie miałam się nią zaopiekować)... tu kino, tu pizza, tam zakupy...

Teraz Syco przypomniał mi, że przecież wcześniej myślałam właśnie o tym, żeby spędzić czas poza domem! niby taka błachostka, a wstrząsnęła mną niesamowicie :)

chyba powoli wiem, jak działa ta machina... to może zmienic całe moje dotychczasowe życie!! :)

17 mar 2007, o 22:29
8553814
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Świetny film... I jak się tak naprawdę zastanowić, to rzeczywiście, to działa.

Ostatnio edytowano 17 mar 2007, o 22:51 przez prog, łącznie edytowano 1 raz

17 mar 2007, o 22:38
5463711
Administrator

Odpowiedz z cytatem
to może zmienic całe moje dotychczasowe życie!!

Nie może, tylko ZMIENI!

Sam po obejrzeniu tego filmu znalazłem wiele przykładów na działanie tej niezwykłej mocy przyciągania w moim życiu. Po prostu wcześniej nie wiedziałem, co je powodowało, a że były dość niezwykłe, zacząłem nazywać te "zbiegi okoliczności" przeznaczeniem. Teraz wiem, że wszystko to była sprawka mojej głowy :D

Jakie to przykłady? Hmm... Jest pewna rzecz, o której jestem śmiertelnie przekonany - będę bogady. Nie wiem skąd to pochodzi, ale to sprawia, że na tym polu mam ogromną wiarę w siebie. Dzięki temu niemożliwe staje się możliwym. W wieku 18 lat zacząłem mój pierwszy biznes - sieć WLAN - o czym miałem znikome pojęcie. Nieoczekiwanie poznałem sprzedawcę sklepu komputerowego, który pomógł mi to wszystko rozkręcić i nauczył wszystkiego.

Zawsze bałem się, że jak wyjadę z domu na parę dni, to wszystko się spieprzy... Chyba nie muszę mówić, że najczęściej tak właśnie było... A im dalej wyjechałem, tym bardziej spieprzyło, ostatecznie mój wyjazd na śląsk załatwił access pointa xD

Zawsze jak nie macie biletu, to kanar was łapie? Ja jestem nastawiony, że nikt mnie nigdy nie złapie i już. No i tak się działo przez długi czas, aż do chwili kiedy jechałem tramwajem z Bianką... ona jest z tych, co ich zawsze łapią i jak się okazało - jej negatywne fluidy okazały się silniejsze od moich pozytywnych <haha>. Przez to straciłem tą pewność siebie i niedługo potem dostałem kolejny mandat (pks - 120 zł). Czemu? Bo bałem się, że tak właśnie będzie? <tak> Na szczęście już odbudowałem swoje pozytywne nastawienie :]

Napewno każdy z was może podać wiele podobnych przykładów... Mam rację?

17 mar 2007, o 23:12
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Jeszcze nie obejrzalem zapomnialem ustawic na sciaganie na noc :P

RealSyco napisał(a):
Zawsze jak nie macie biletu, to kanar was łapie? Ja jestem nastawiony, że nikt mnie nigdy nie złapie i już.

Ja mam dokladnie tak samo... raz poczulem w autobusie impuls ze bedzie kanar... okazalo sie ze byl, ale bylem nastawiony ze jesli juz bedzie te wejdzie na tyl i jak juz kogos zlapie to wyjdzie z ta osoba na przystanek... no i tak bylo :)

18 mar 2007, o 09:58
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Filmu nie obejzalem jeszcze, ale patrząc na to jak o nim piszecie zdaje mi sie ze takie nastawienie juz miałem "klasowo" "rasowo" albo jakio "umiejętności specjalne" od urodzenia xD Innymi słowy intuicyjnie, nieświadomie. :P

18 mar 2007, o 11:51
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Z tego tekstu możesz jedynie wywnioskować ogólnie o czym film jest, ale w nim jest o wiele wiele więcej. A skoro masz słabe łącze, to poproś o to jakiegoś kumpla z lepszym :P

18 mar 2007, o 13:25
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
o której jestem śmiertelnie przekonany - będę bogaty

A wiesz ze ja tez tak twierdze Co do Ciebie oczywiscie... u mnie jest troche inaczej, bo wiem ze wszystko bedzie zalezalo od mojej nauki...(wiem zadna to filozofia ze im lepsze oceny tym lepsza przyszlosc.. ale wiem ze u mnie tak bedzie) Jesli zdam mature z dobra srednia i pojde na ten kierunek studiow co chce to bede mial kasy sporo i fajne zycie... zreszta takie jest moje przeznaczenie bo znaki wybitnie pokazuja ze mam sie uczyc.. ostatnio sie dowiedzialem ze mam pisac komisyjny z PO bo bylem tylko na dwoch lekcjach w tym semestrze a do konca zostalo jakies 10.. i na nich musze byc zeby zdac takich ostrzezen bylo juz troche, ale to bylo najgrozniejsze

To tak na marginesie

Zaraz sciagnie mi sie film Ciekawy jestem czy dobrze czuje o czym jest i o czym mowi

Edit

Obejrzalem... film naprawde swietny, mowil wlasnie o tym czym ja kieruje sie przez zycie... ale nie bede mowil co to bo niektore osoby jeszcze filmu nie obejrzaly..
Ten sekret to podstawowa wartosc i prawo na ziemi, to najwspanialsza rzecz jaka czlowiek moze posiadac, to ona pozwala spelniac marzenia, pozwala wspiac sie na wyzyna swiata :)
I to nie jest zadne glupie pustelnicze gadanie, a cala prawda swiata

RealSyco napisał(a):
I wiecie co? Przed końcem roku zarobię swój pierwszy milion

Pozyczysz mi dyche jak juz zdobedziesz swoj milion? :P

18 mar 2007, o 16:49
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Film pod pewnym względem nudny, zwłaszcza jak się wcześniej zna sekret xD Byłam trochę rozczarowana, ze to był raczej film dokumentalny, bo liczyłam na jakąś ciekawą fabułę. Ale jak oni tak nawijali o tym, na pewno było prostsze w przekazie i bardziej działa na podświadomość.
Nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak się spodziewałam, ale muszę przyznać, że nieźle skopał moje ambicje i odświeżył mój optymizm.

18 mar 2007, o 20:50
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Co za maruda no... A co chciałaś, film akcji? Pisałem na początku, że jest to film dokumentaly. I jest genialny. Widziałem go dwa razy i nie jest dla mnie ani trochę nudny...

18 mar 2007, o 21:09
4953525
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
ehh... jakiś lipny serv od tego filmu :/ łącze mi nie muli, a ściaga się 5-8kb/s :/... średnio 2 dni się będzie ściągać... może tak muli bo ogrom ludu z Forum go ściąga xD... hmm ja wyczuwam o czym będzie, ale się przyda taki "kopniak" w podświadomość ^^... hehe a propo tego jeżdzenia bez biletu, to ja zawsze jeżdże z biletem... bo mam przekonanie, że jak bez biletu pojade to mnie złapią... raz zaryzykowałem, z tyłu byłem autobusu... qmple z przodu krzyczą "orient, kanary!", a przystanek dopiero za jakieś 2 minuty... no to qmple, ogólnie ich nie przepuszczają i specjalnie długo podają bilety ;p... no ale wkońcu doszli do takiej grupki i ich zatrzymali... już niedaleko mnie... przytanek za jakieś 20 sekund... myśle: "no to po mnie... mama mnie zabije za ten mandat, o kurwa"... było dwóch kanarów - koleś i kolesiana, no to gościana została przy tamtych koleś idzie w moją strone, sprawdza czyiś bilet i już ja mam być, ale tamta go po coś zawołała - przystanek - wyjebałem, a koleś krzyczy do kierowcy "nie otwieraj pan jeszcze drzwi trzecich!"... wykoczyłem xD, po chwili sie zamknęły drzwi te ostatnie, proste kierowca myślał, że już wszyscy(są sprawdzeni) bo byłem na końcu a tłok był ;D... lol...

19 mar 2007, o 18:22
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
może tak muli bo ogrom ludu z Forum go ściąga xD...
Zasada działania torrentów jest taka że im więcej ludzi ściąga tym szybciej to wszystko działa...

Cytuj:
hehe a propo tego jeżdzenia bez biletu, to ja zawsze jeżdże z biletem...
Ja tez, chociaz biorac pod uwage jak często korzystam z publicznych środków transportu, to naprawde, trace na tym sporo kasy... Tak, jeden bilet na kilka[naście] miesięcy ^^

A ostatnio zastanowiłem się głębiej nad działaniem owego sekretu... Analizowałem wydarzenia od ostatnich, coraz wcześniej, cofałem się we wspomnieniach. I gdzie bym nie sprawdzał, wszędzie to działało, tylko że wcześniej nie byłem świadomy tego, co mogę wyołać.

19 mar 2007, o 19:43
5463711
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Analizowałem wydarzenia od ostatnich, coraz wcześniej, cofałem się we wspomnieniach. I gdzie bym nie sprawdzał, wszędzie to działało, tylko że wcześniej nie byłem świadomy tego, co mogę wyołać

Ja zrobilem tak samo i faktycznie wszystko sie zgadza, kiedy mialem duzo negatywnych mysli, zaczalem miec problemy, jeden typek grozil mi, ukradli mi telefon, moglem sie zabic itp. a gdy mialem duzo pozytywnych mysli to dobre ocenki same wpadaly, czulem sie dobrze, kasa sie mnie trzymala, kumple tez ;) Teraz staram sie trzymac same pozytywne mysli i nawet to ze mnie dzisiaj ptak obsral jak szedlem do szkoly mnie nie zrazilo i sie z tego smialem :D hahahha

19 mar 2007, o 19:51
Energy Member

Odpowiedz z cytatem
Ten film jest genialny. Teraz tylko wyrobić sobie nawyk pozytywnego myślenia i żyć nie umierać ;] U mnie jakby się tak zastanowić to wszystko się zgadza z SEKRETEM...
RealSyco, jesteś wielki :)

Obrazek

19 mar 2007, o 19:52
9554272
Administrator

Odpowiedz z cytatem
Heh, dzięki Lucas, ale to nie ja, tylko twórcy filmu :) A skoro coś wiem, to czemu nie mam się tym podzielić z innymi? :)

Też wcześniej analizowałem przeszłe wydarzenia i działało co do joty :D

Najbardziej to mnie rozwaliło co teraz spotkało Biankę... Wcześniej chciała iść na ASP, ale nie wierzyła, że ma szansę się dostać... Po obejrzeniu filmu postanowiła, że dostanie się na ASP... Bodajże przedwczoraj rozmawiała z ciotką i dowiedziała się, że jej znajoma jest po ASP i może ją pouczyć paru rzeczy. A dzisiaj to samo z jakimś jej znajomym... Udzieli jej lekcji wzamian za pozowanie :) Co powiecie? Nawet mi trochę szczęka opadła :)

W ogóle w dziale download zamieściłem ciekawy program-pamiętnik Advanced Diary (na zewnętrznym serwerze, bo w paczce jest crack). Postanowiłem pisać pamietnik zaraz po obejrzeniu tego filmu. Dzięki przelewaniu myśli na papier (choćby wirtualny...) można łatwo sobie wszystko poukładać. Wymienić sobie dobre rzeczy, za które jesteśmy wdzięczni, oraz zdefiniować swoje pragnienia. Poza tym zapisałem sobie już w nim przyszłe wydarzenia, które będę często przeglądał i nastawiał się na ich osiągnięcie oraz wizualizował te wydarzenia. Np. wpis z 31 gru 2007 - zarobiłem swój pierwszy milion :D.

19 mar 2007, o 20:32
4953525
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona